
W.P.No.27100 of 2019

W.P.No.27100 of 2019
and

WMP.No.26479 of 2019

K.RAVICHANDRABAABU.J.,

Mr.A.P.Srinivas,  learned  standing  counsel  takes  notice  for  the 

respondents.

2.  The learned counsel  for  the petitioner  submitted that  the order 

impugned  in  this  writ  petition  passed  by  the  Advance  Ruling  Authority, 

holding  that  the  service  rendered  by  the  applicant,  a  registered  housing 

society/resident  welfare  association  to  its  members,  is  not  eligible  for 

exemption  under  SI.No.77(c)  of  Notification  No.12/2017-C.T.(Rate)  dated 

28.06.2017  as  amended  for  CGST  and  SI.No.77(c)  of  Notification 

No.II(2)/CTR/532(d-15)/2017  vide  G.O.(Ms)No.73  dated  29.06.2017  as 

amended for SGST, if such amount is above Rs.7,500/- per month effective 

from 25.01.2018, is on wrong interpretation of the relevant provisions, more 

particularly, when it is contemplated therein that such exemption is available 

upto an amount of Rs.7,500/- p.m. and therefore, the tax can be levied only 

in respect of exceeded amount over and above Rs.7,500/- and not in respect 

of the whole amount collected.    In support of his submission, the learned 

counsel sought to rely upon the CBEC E-Flier explaining that the GST would 

be applicable only on the amount in excess of Rs.5,000/-.
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3.  The  petitioner  is  an  Association  and  it  is  collecting  monthly 

maintenance charges from its members.  As per the Notification No.12/2017-

C.T.(Rate) dated 28.06.2017, amended by further Notification No.02/2018-

C.T. (Rate) dated 25.01.2018, there is an exemption provided from payment 

of GST upto the amount of Rs.7,500/-.  Now, the question is whether the 

petitioner is liable to pay GST if the amount collected exceeds Rs.7,500/-, 

for  the  whole  amount  or  only  towards  the  exceeded amount.   The term 

"upto"  employed  in  the  Notification  is  heavily  relied  on  by  the  learned 

counsel for the petitioner to contend that only exceeded amount is liable for 

the tax and not the whole amount collected. 

4. The issue raised supra, needs detailed consideration of this Court. 

Hence, the respondents are directed to file counter.  Post the matter after 

four weeks.  Until further orders, the petitioner is permitted to pay GST only 

towards the exceeded amount over and above the sum of Rs.7,500/-.
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